Logo Minters Mantelzorg
Minters Mantelzorg

Altijd op de hoogte van de activiteiten in de regio...

Nieuws

Minters Mantelzorg start campagne voor mantelzorgers:....................... “ Schrijf het van je af ”

Beste mantelzorger,

Momenteel wordt er nog meer van u gevraagd in de zorg voor uw naaste. De laatste berichtgeving geeft op korte termijn nog geen uitzicht op verandering. Deze extra zorgen, meer binnen zitten, en wegvallen van afleiding buitenshuis kunnen er voor zorgen dat uw gedachten blijven rondzingen in het hoofd: Doe ik het wel goed, waar moet ik beginnen, ik zie het even niet meer, ik kan er even niet goed tegen, ik wil even iets (leuk of niet leuk) delen…. Herkenbaar? Ongemerkt kost dit veel energie.

Een manier om hier mee om te gaan is datgene wat er speelt aan gevoelens en gedachten van u af te schrijven, zelfs als u niet van schrijven houdt. Gewoon gaan zitten, voor uw computer of met pen en papier, en schrijven….

Van je afschrijven levert iets op! Nieuwe inzichten, rust, even aandacht voelen voor jezelf. Het kan zelfs een opgeruimd of bevrijdend gevoel opleveren. En dit gunnen wij u, mantelzorger, van harte! Juist nu!

Wij willen hierin graag van betekenis zijn. Daarom nodigen wij u uit om ons te schrijven. Naast het van je afschrijven, bieden wij een platform voor uw signalen. U mag schrijven op de manier die bij u past: kort, lang, in gedichtvorm, of als brief. Kunt u zich beter uitdrukken in beeld? Dan mag u ook een schets of foto sturen. Graag o.v.v. naam en telefoonnummer. Als u het prettig vindt, bellen of schrijven wij u terug. Minters Mantelzorg is iedere werkdag bereikbaar. U kunt bij ons terecht met uw vragen of voor een luisterend oor via 010-4351022 of info@mintersmantelzorg.nl

Schrijft u ons? Dan kunt u dat doen via info@mintersmantelzorg.nl of via Minters, Antwoordnummer 339, 3130 VB Vlaardingen. (postzegel niet nodig)

Wij zien uw bericht graag tegemoet! Een lieve groet vanuit Team Minters Mantelzorg

Lieve Mantelzorgers,

Wij applaudisseren voor u! Naast alle helden die werkzaam zijn om ons land draaiende te houden, staat u!

Wij horen wat u meemaakt, en leven met u mee! Soms is er een oplossing geboden in een van de mooie initiatieven in uw stad, maar veelal is deze er ook niet.

Heeft u vragen of even behoefte aan een luisterend oor? Neem dan gerust contact op met onze afdeling.

Dit kan via mail: info@mintersmantelzorg.nl of telefonisch via 010- 4351022.

Wij wensen u heel veel kracht en gezondheid toe. Voor uzelf, en uw naaste voor wie u zorgt.

16 maart 2020

Geachte Mantelzorger,

Met deze brief informeren wij u over de gevolgen die het corona-virus heeft voor onze dienstverlening. Onze afdeling blijft voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9 tot 17 uur. Individuele ondersteuning wordt u zoveel mogelijk telefonisch geboden. Heeft u al een afspraak staan, dan neemt u consulent contact hierover op met u. Helaas worden al onze groepsactiviteiten gecanceld. We volgen de richtlijnen die ook gelden voor de sluiting van de scholen. Dit betekent voor nu dat deze maatregel in ieder geval zal duren tot maandag 6 april of tot het moment dat landelijk anders wordt besloten. We wensen u allen de komende tijd veel sterkte.

Hartelijke groet, Team Minters Mantelzorg

16 maart 2020

Helaas kunnen ook alle activiteiten van Minters Mantelzorg ivm de verspreiding van het coronavirus tot 6 april 2020 niet doorgaan. We hopen op uw begrip hiervoor.

16 maart 2020

Parkinson Café bijeenkomsten in heel Nederland in ieder geval tot en met 6 april afgelast

Op zondag 15 maart zijn er door het kabinet aanvullende maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. De Parkinson Vereniging volgt het advies van het RIVM op de voet en roept alle Parkinson Cafés in Nederland op om in ieder geval tot en met 6 april 2020 alle geplande Parkinson Café bijeenkomsten te annuleren.

2 maart 2020

De agenda van maart staat erop!

11-02-2020

Beter Thuis met Dementie

Aanbod vanuit Laurens

Beter thuis heeft weer nieuwe cursusweken gepland voor het voorjaar van 2020.

Week 8: 17 tot 21 februari

Week 12: 16 tot 20 maart

Week 17: 20 tot 24 april

Week 24: 8 tot 12 juni

Wij willen proberen om twee cursusweken te plannen speciaal voor jonge mensen met dementie. Bij min. 4 echtparen gaat de cursusweek door en max. 6 echtparen.

04-02-2020

Moeder aan de Lijn – Verandert mijn leven als ik voor je zorg?

Op maandag 17 februari in De Ark in Schiedam. De bijeenkomst is voor iedereen in de regio Rijnmond, die voor iemand zorgt, of daarmee een keer te maken krijgt. Tijdens het programma gaan we onder leiding van host Hadassah de Boer (bekend van televisie en ervaringsdeskundige wat betreft mantelzorg) aan de hand van fragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nu je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is. Wil je naar de meet-up komen? Meld je dan aan via www.moederaandelijn.nl/schiedam

Deze bijeenkomst is speciaal voor mantelzorgers bedoeld en minder geschikt voor de zorgvrager. De discussie over de impact van mantelzorg en de confrontatie kan heftig voor hen zijn. We kijken uit naar je komst! De Ark, Hargplein 101 in Schiedam Inloop: vanaf 12.30 uur Programma: 13.00 - 16.00 uur, inclusief napraten met een hapje en een drankje

04-02-2020

De agenda van februari staat erop!

28-01-2020

Een avond met Bert Keizer

Graag wijs ik u op een avond in de Windwijzer met gastspreker Bert Keizer. Bert Keizer is arts, filosoof en schrijver en o.a. bekend door zijn boeken en zijn wekelijkse columns in dagblad Trouw met thema`s zoals dementie, levenseinde, en zorg. Over zijn nieuwste boek ‘Reis om de dood’ wordt geschreven: In een aaneenrijging van meer dan driehonderd items biedt Bert Keizer een wonderlijke baaierd van vragen, inzichten, afwijzingen en lofzangen rond de dood, uit alle tijden en plaatsen, in proza en poëzie. Na de lezing kunt u zich te goed doen aan een soepmaaltijd en kunt u met elkaar in gesprek over dat wat u gehoord heeft, waarna we de avond afsluiten met een interactief programmaonderdeel dat betrekking heeft op het thema van deze avond. De avond is voor iedereen, professionals in de gezondheidszorg en niet professionals, mantelzorgers, vrijwilligers en voor iedereen die geïnteresseerd is.

De Windwijzer, Schiedamseweg 95, 3134 BD Vlaardingen Donderdag 6 februari, 17.00 – 19.00 uur (met inloop vanaf 16.30 uur) Kosten € 5

Aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl

21-01-2020

Meet-up Moeder aan de Lijn

We nodigen u van harte uit voor de meet-up Moeder aan de Lijn – Verandert mijn leven als ik voor je zorg? op maandag 17 februari in De Ark in Schiedam.

De bijeenkomst is voor iedereen in de regio Rijnmond, die voor iemand zorgt, of daarmee een keer te maken krijgt. Tijdens het programma gaan we onder leiding van host Hadassah de Boer (bekend van televisie en ervaringsdeskundige wat betreft mantelzorg) aan de hand van fragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nu je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is.

Deze bijeenkomst is speciaal voor mantelzorgers bedoeld en minder geschikt voor de zorgvrager. De discussie over de impact van mantelzorg en de confrontatie kan heftig voor hen zijn. We kijken uit naar je komst! De Ark, Hargplein 101 in Schiedam Inloop: vanaf 12.30 uur Programma: 13.00 - 16.00 uur, inclusief napraten met een hapje en een drankje

21-01-2020

COPD groepen in Schiedam op de locatie DrieMaasStede

COPD groep. Argos Zorggroep biedt deskundige zorg, behandeling en gezelligheid aan ouderen. Dit doen wij bij hen thuis of in een van onze huizen voor verzorging en/of revalidatie in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon. De fysiotherapeuten van Argos Zorggroep starten per januari 2020 in DrieMaasStede in Schiedam COPD groepen.

21-01-2020

Ontmoet elkaar bij Longpunt Vlaardingen

Ontmoet elkaar bij Longpunt Vlaardingen Een longziekte… hoe ga je daarmee om? Met wie praat je erover? Wat helpt en wat niet? Je bent niet alleen – er zijn veel mensen die met dezelfde vragen lopen. Daarom organiseert Longfonds, in samenwerking met Franciscus Gasthuis & Vlietland en Careyn, Longpunten. Dit zijn gratis bijeenkomsten waar je vragen kunt stellen en kunt praten met een zorgverlener. Tijdens een kopje koffie met wat lekkers erbij worden ervaringen gedeeld. Een Longpunt is bijna altijd in de buurt, gezellig en misschien wel heel nuttig. Op donderdag 13 februari is er een Longpunt in Vlaardingen met als thema: ‘Een middag over mantelzorg, want een longziekte heb je niet alleen!’

13-01-2020

Nieuwsbrief Inkoop zorg 2020

Per 1-1-2020 zijn er veranderingen rondom een aantal voorzieningen, zorgaanbieders en de eigen bijdrage vanuit ROGplus. Dit betreft vooral de regelingen rondom hulp bij het huishouden en begeleiding. Wilt u daar meer over lezen, dan verwijzen wij u naar de uitgebreide nieuwsbrief vanuit ROGplus. Ook heeft ROGplus een speciaal team samengesteld van clientondersteuners en consulenten die eventuele vragen gemakkelijk en snel kunnen beantwoorden: “het team zorg 2020”Dit team is van 8.30-14.00uur bereikbaar via tel: 010-8701108.

09 januari 2020

De agenda van januari staat er op.

29-11-2019

De agenda van december staat er op.

07 november 2019

Mantelzorgers groots onthaald in Vue Bioscoop!

VLAARDINGEN – Op 10 november is het de nationale Dag van de Mantelzorg, maar bij welzijnsorganisatie Minters is er deze week, van zondag 3 november tot en met zaterdag 9 november, nog eens extra aandacht voor mantelzorgers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De hele week vinden er activiteiten bij diverse organisaties plaats. Zo vierde Minters de lokale Dag van de Mantelzorg vandaag met een feestelijke bijeenkomst en een filmmiddag- of avond in de Vue Bioscoop aan het Veerplein in Vlaardingen.

6 november 2019

Week van de mantelzorg, gratis (stoel)-yoga

In de week van de mantelzorg 12 t/m 16 november bied ik een gratis les (stoel)-yoga aan voor mantelzorgers binnen Maassluis. Ze kunnen aansluiten in de lessen die er zijn.

Voor informatie of opgeven kunt u contact opnemen via: yogacarin@outlook.com / 06 36291089

Yoga Carin Carin Stolze-Maat Locatie: Drukkerij de Groot Dr. Kuyperkade 27 C Maassluis yogacarin@outlook.com 06 36291089

6 november 2019

Het magazine nummer 10 staat er op!

Minters Mantelzorg
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@mintersmantelzorg.nl

© 2020 Minters Mantelzorg|E-colofon